Grote brand legt kringloopwinkel in de as

SNEEK – Een grote brand heeft vrijdagmiddag kringloopwinkel Estafette in de as gelegd. De brand aan de Professor Zernikestraat ontstond rond kwart over vier.

Het vuur greep snel om zich heen in het pand en werd al gauw uitslaand. De brandweer van Sneek was snel ter plaatse en schaalde op naar het sein grote brand en zelfs zeer grote brand. Brandweerkorpsen uit IJlst, Heeg, Bolsward en Joure kwamen ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen maar onderweg afgemeld. Er bleken geen personen meer in het pand aanwezig te zijn.

Het vuur verspreide zich snel en dreigde over te slaan naar omliggende panden. Uit voorzorg werd daarom het pand van Franky’s Motorcycles leeggehaald en werden alle motoren en een vrachtwagen naar buiten gebracht. Overslag is uiteindelijk kunnen voorkomen.

Bij de brand kwam veel publiek kijken en de brand zorgde voor veel vertraging op de stadsrondweg N7. De brandweer gaf rond kwart voor zeven het sein brand meester. Wel is de brandweer nog lange tijd bezig met nablussen.

De brandweer heeft metingen uitgevoerd en hieruit is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen. Bij de brand is voor zover bekend niemand gewond geraakt.

Foto’s 1 t/m 9: JDGfotografie

Foto 10&11: Ingezonden